Over ons

Wij zijn Colombia Cultural en organiseren jaarlijks een groot Colombiaans feest ter ere van het Colombiaanse onafhankelijkheids dag.

Fundacion Cultural Pa’Goza! is opgericht in 2005 door Michèle Zijlstra en Arsenio Miranda Rangel. Het Feest van de Onafhankelijkheid werd vanaf 1998 door het Colombiaanse Consulaat georganiseerd, maar die besloot hier in 2004 mee te stoppen omdat dat niet tot haar taak behoorde.

Wij vonden het jammer dat dit bijzondere evenement zou verdwijnen en hebben sindsdien het festival georganiseerd. Ons doel is de Colombiaanse gemeenschap in Nederland (waaronder een groot deel geadopteerde Colombianen) en de Nederlandse gemeenschap samen te brengen en te laten genieten van al het goede dat de Colombiaanse cultuur te bieden heeft, vandaar de naam Colombia Cultural.

Een andere drijfveer is het negatieve stigma waar Colombianen in Nederland mee te maken hebben, met het festival willen we een podium bieden aan de andere kant van Colombia, zonder onze ogen te sluiten voor bestaande problematiek. Het festival biedt hulporganisaties sinds jaar en dag gratis de mogelijkheid om hun activiteiten te promoten op het festival.

In 2016 wordt het festival georganiseerd samen met Walter Cordoba van Cañandonga Viejoteca in Amsterdam.